Ce este o alarmă auto?
O alarmă auto este un dispozitiv electronic instalat într-un vehicul pentru a descuraja furtul vehiculului în sine, conținutul său, sau ambele. Alarmele auto emit un sunet de mare volum (de obicei o sirenă, claxon, avertizare pre-înregistrată verbal, sau o combinație a acestora insoțit de o clipire luminoasă) atunci când sunt îndeplinite condițiile necesare pentru declanșare. Această avertizare sonoră se poate dezactiva ușor de către proprietarul mașinii de la distanță cu ajutorul telecomenzii.

Tipuri de alarme auto
Alarmele vin cu un amestec de caracteristici. Alarmele auto de la distanță constau de obicei dintr-un receptor radio suplimentar, care îi permite proprietarului să controleze wireless alarma printr-o telecomandă. Alarmele auto de la distanță de obicei sunt echipate cu o serie de senzori, împreună cu imobilizare și detectoare de mișcare.
Alarmele auto mai noi permit monitorizarea stării autovehiculului prin afișarea pe ecranul pagerului a unor pictograme. Pagerul înlocuiește telecomanda universală. Afisajul pagerului poate fi LCD sau cu LED-uri. Pe lângă pager, alarmele auto pot fi dotate și cu o telecomandă suplimentară care va permite doar transmiterea de comenzi către unitatea centrală.
Unele alarme au funcția de a porni motorul mașinii cu ajutorul telecomenzii. Acest tip de alarmă auto permite de la distanță pornirea motorului mașinii prin apăsarea unei taste a telecomenzii. Această funcție se folosește cu preponderență în perioadele cu temperaturi ridicate sau scăzute pentru a asigura confortul termic al pasagerilor.
Unele alarme auto au funcția de a comanda ridicarea geamurilor.

     Cum îmi aleg o alarmă auto?
Alegerea alarmelor auto se face în primul rând în funcție de criterii personale care depind  de fondul alocat pentru acestă achiziție dar și de funcțiile pe care le îndeplinesc diferitele tipuri de alarme auto.
Pentru detalii tehnice magazinul nostru vă stă la dispozitie pentru a vă consilia în alegerea produsului care să se potrivescă tipului dumneavoastră de masină.